wtorek, 24 czerwca 2014



Danie wegetariańskie, bezglutenowe.

Przemęczeni gotowaniem dla innych zapomnieliśmy jak przyjemnie i pysznie jest ugotować coś dla siebie. Nareszcie po ciężkich tygodniach pracy nadszedł ten czas, gdy mogliśmy spokojnie usiąść na ogrodzie zajadając się różnymi pysznościami. Kalafiorowa sałatka doskonale sprawdza się w upalne dni, jest też świetną opcją na szybkie śniadanie czy też lunch.

Składniki:

Kalafiorowa sałatka:
- kalafior
- ogórki kwaszone
- cebula
- koperek
- szczypiorek
- jogurt
- majonez
 


Przygotowanie:

Kalafiorowa sałatka:
Świeży kalafior, szczypiorek i koperek drobno siekamy. Cebulkę razem z ogórkami kwaszonymi kroimy w kosteczkę. Wszystko wsypujemy do jednej misy, zalewając jogurtem i majonezem. Solą i pieprzem doprawiamy według własnego uznania. Gotowe!

 Życzymy smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz