piątek, 10 kwietnia 2015

CIASTECZKA OWSIANE BEZGLUTENOWE

Danie wegetariańskie, bezglutenowe.

Bardzo szybkie. Bardzo łatwe. Bardzo smaczne! Czyli 3B w 20 minut, a właściwie to 5, bo cały kwadrans to niecierpliwe wyczekiwanie na moment, w którym będziemy mogli wyjąć ciasteczka z piekarnika. Tak naprawdę to możecie się tutaj bawić, mieszać, kombinować. Wszystko zależy od waszych preferencji. My dodaliśmy to, co akurat mieliśmy wtedy w domu.

Składniki:

Ciasteczka owsiane bezglutenowe:
- śliwki suszone ok. 20 szt
- szklanka skruszonych migdałów
- garść orzechów laskowych skruszone
- morele suszone ok. 7 szt
- 2 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
- 3/4 szklanki mąki bezglutenowej
- 1/3 szklanki owsianej bezglutenowej
- kostka masła
- 6 łyżek miodu






















Przygotowanie:

Ciasteczka owsiane bezglutenowe:
Do jednej miski wrzucamy śliwki suszone, migdały skruszone, orzechy laskowe, morele suszone, płatki owsiane bezglutenowe, mąkę owsianą bezglutenową, mąkę bezglutenową - tak więc wszystko oprócz dwóch ostatnich składników. W rondelku rozpuszczamy masło z miodem, po czym zalewamy wszystko co znajduje się w misce i mieszamy. Następnie tworzymy formy i wstawiamy na 15 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni. I już? Taaak!!

Życzymy smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz