niedziela, 10 listopada 2013

SPAGHETTI

Danie wegańskie.

Składniki:

Spaghetti:
- makaron trzykolorowy
- 2  puszki pomidorów
- 2 cebule
      ~ jedna czerwona
      ~ jedna zwykła
- 3 łyżeczki cukru
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki ajwaru
- 0,5 słoika suszonych pomidorów
- oliwa z oliwek
- kilka gałązek świeżego tymianku
- garść świeżej bazylii
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku























Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu. Cebulę kroimy w drobną kostkę i razem z wyciśniętym czosnkiem szklimy na oliwie z oliwek. Dodajemy pomidory z puszki, cukier, ajwar i dusimy razem przez 5 minut. W czasie tego kroimy suszone pomidory w paski, siekamy bazylię i obieramy liście tymianku, a następnie dorzucamy do duszących się składników. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Oto cała filozofia spaghetti!























Życzymy smacznego!

4 komentarze:

  1. wygląda przepysznie!!!! już nie mogę się doczekać na więcej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaczne i kuszące miejsce stworzyliscie.

    Jesli macie ciekawe i pyszne przepisy na dynię, zwlaszcza zupę z dyni,
    to proszę umiescie tutaj.

    Pozdrawiam Was serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Postaramy się coś pokombinować, być może się uda.
      Dziękujemy :)

      Usuń