Danie wegańskie.
Składniki:
Spaghetti:
- makaron trzykolorowy
- 2 puszki pomidorów
- 2 cebule
~ jedna czerwona
~ jedna zwykła
- 3 łyżeczki cukru
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki ajwaru
- 0,5 słoika suszonych pomidorów
- oliwa z oliwek
- kilka gałązek świeżego tymianku
- garść świeżej bazylii
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu. Cebulę kroimy w drobną kostkę i razem z wyciśniętym czosnkiem szklimy na oliwie z oliwek. Dodajemy pomidory z puszki, cukier, ajwar i dusimy razem przez 5 minut. W czasie tego kroimy suszone pomidory w paski, siekamy bazylię i obieramy liście tymianku, a następnie dorzucamy do duszących się składników. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Oto cała filozofia spaghetti!
Życzymy smacznego!
wygląda przepysznie!!!! już nie mogę się doczekać na więcej :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy! :)
UsuńSmaczne i kuszące miejsce stworzyliscie.
OdpowiedzUsuńJesli macie ciekawe i pyszne przepisy na dynię, zwlaszcza zupę z dyni,
to proszę umiescie tutaj.
Pozdrawiam Was serdecznie.
Postaramy się coś pokombinować, być może się uda.
UsuńDziękujemy :)