piątek, 20 grudnia 2013

CHILLI CON CARNE

Danie wegańskie, bezglutenowe.

Składniki:

Chilli con carne:
- 2 puszki pomidorów
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- świeże chilli
- granulat sojowy
- przyprawa chilli con carne
- kminek cały
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku























Przygotowanie:

Chilli con carne:
Wsypujemy granulat sojowy do miski z wrzącą wodą na 5 minut. W tym czasie siekamy cebulę z czosnkiem oraz chilli i podsmażamy. Gotowy granulat sojowy wrzucamy do garnka razem z cebulą, czosnkiem i chilli - wszystko razem przez chwilę podsmażamy na oliwie z oliwek. Następnie dokładamy pomidory, fasolę, kukurydzę i dusimy przez około 15 minut. Dodajemy kminek, przyprawę chilli con carne oraz sól i pieprz do smaku. Gotowe!























Życzymy smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz