Danie wegańskie, bezglutenowe.
Składniki:
Chilli con carne:
- 2 puszki pomidorów
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- świeże chilli
- granulat sojowy
- przyprawa chilli con carne
- kminek cały
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Chilli con carne:
Wsypujemy granulat sojowy do miski z wrzącą wodą na 5 minut. W tym czasie siekamy cebulę z czosnkiem oraz chilli i podsmażamy. Gotowy granulat sojowy wrzucamy do garnka razem z cebulą, czosnkiem i chilli - wszystko razem przez chwilę podsmażamy na oliwie z oliwek. Następnie dokładamy pomidory, fasolę, kukurydzę i dusimy przez około 15 minut. Dodajemy kminek, przyprawę chilli con carne oraz sól i pieprz do smaku. Gotowe!
Życzymy smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz