niedziela, 22 grudnia 2013



Danie wegańskie, bezglutenowe.

Jingle bells, jingle bells, jingle all the way! Święta tuż tuż, pora więc rozpocząć przygotowania. Postanowiliśmy zabrać się za wigilijnego śledzia dla wegetarian i wegan. Niektórzy uważają, że smak prawdziwych śledzi jest niepowtarzalny, nam jednak udało się uzyskać identyczną kompozycję smaku.

Składniki:

Śledzie (a'la):
- 4 cebule
- 2 cytryny
- słoik pieczarek marynowanych (1litr)
- olej słonecznikowy
- pieprz

Przygotowanie:

Śledzie (a'la):
Pieczarki kroimy na ćwiartki, cebule w kostkę. Wszystko wrzucamy do jednej miski. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryn, zalewamy olejem słonecznikowym i doprawiamy sporą ilością pieprzu. Miskę przykrywamy folią spożywczą lub wszystko przekładamy do słoika i marynujemy przez jeden dzień. Tylko tyle? Otóż tak!

Więcej przepisów na wigilijny stół już wkrótce.
Życzymy smacznego i wesołych świąt!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz