wtorek, 25 marca 2014
Danie wegetariańskie, bezglutenowe.
Dzisiaj chcielibyśmy przedstawić wam szybki przepis na placuszki z nutką orientu, które powstały z braku jakiejkolwiek koncepcji na kolację. Tak naprawdę ich skład możecie dowolnie modyfikować dodając warzywa na jakie macie ochotę lub jakie tylko są pod ręką. W naszym przypadku było to drugie. Danie można podać również w wersji wegańskiej, bez serka feta.
Składniki:
Placuszki z nutką orientu:
- 200 g mąki z cieciorki
- łyżeczka kminu rzymskiego
- łyżeczka curry
- łyżeczka nasion kolendry
- 2 szczypty pieprzu cayenne
- szczypta pieprzu mielonego kolorowego
- pomidor
- 100 g serka feta
- natka pietruszki
- 200 ml wody
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Placuszki z nutką orientu:
Pomidory kroimy w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Pierwsze 6 składników wrzucamy do miski, następnie powoli dolewając wody mieszamy aż do powstania masy o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Wciąż mieszając dodajemy pomidora, serka feta i natkę pietruszki. Na koniec smażymy na oliwie z oliwek i zdobimy ajwarem, który idealnie podkreśla smak potrawy.
Życzymy smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz