środa, 20 sierpnia 2014

PASTA Z BOBU

Danie wegetariańskie, bezglutenowe.

Przyjemna i nieskomplikowana, a na dodatek ma wiele zastosowań. Dla wszystkich pasjonatów bobu i dla tych, którzy po prostu chcą zjeść łatwo, szybko i sowicie.

Składniki:

Pasta z bobu:
-bób
- koperek
- 4 ząbki czosnku
- olej słonecznikowy
- por
- chilli
- dymka
- sól
- pieprz
- jogurt bałkański



Przygotowanie:

Pasta z bobu:
Bób gotujemy kilkanaście minut - do momentu, w którym będzie odpowiednio miękki. W tym czasie chilli, por, koperek i dymkę siekamy. Gdy bób będzie już gotowy przekładamy go to osobnej misy i razem z 2/3 łyżkami jogurtu bałkańskiego oraz czosnkiem blendujemy go na gładką masę. Na wierzch sypiemy posiekane składniki i polewamy olejem słonecznikowym. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem według uznania. I już!



Życzymy smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz